E-MISS -emprenedoria tèxtil per a dones-

E-miSS es un projecte que fomenta l’autoocupació i l’emprenedoria tèxtil, com a generadors de noves oportunitats laborals i socials per a dones en risc d’exclusió, supervivents de violència de gènere i en atur. Es treballa l’apoderament simbòlic, corporal, social i laboral, dins d’un marc de confiança i aprenentatge col·lectiu d’intercooperació, basat en els valors de l’Economia Social i Solidària.

El seu nom sintetitza els pilars que guien el projecte, E-, en castellà: Emprendimiento, Empoderamiento i Economía Social i Solidària, contingudes en: miSS, que també  representa la dona com un referent, en aquest cas comunitari.

La visió/perspectiva del programa es feminista e intercultural,  i es estumula a la dona com creadora de si mateixa; creadora tèxtil; creadora de les seves xarxes i del propi camí laboral.

S’ofereix acompanyament artterapeutico i de consciència corporal, potenciar habilitas socials per l’entorn laboral a través del teatre de les oprimides; formació en costura creativa i d’economies alternatives, així com teoria empresarial i assessories enfocades a l’emprenedoria tèxtil.

Els tallers es divideixen en tres eixos temàtics:

– Acompanyament arteterapéutico, a fi de reelaborar nous referents identitaris i el desenvolupament del propi potencial creatiu;
-Tallers de costura com a pont per a la reinserció laboral;
-Assessorament individual en emprenedoria i autogestió per a l’organització de la venda de productes realitzats artesanalment

 

Xarxa d’Entitats col·laboradores

E-miSS és un projecte que es desenvolupa a nivell ciutat, que es conforma gràcies a la intercooperació amb diferents equipaments i entitats especialitzades de la ciutat, fent que les beneficiàries provinguin de diferents districtes.

Entitats derivadores:

Fundació Surt, Fundació IRES, Fundació ABD, Piad Ciutat Vella, Piad Eixample, Piad Sant Gervasi, Piad Sants-Montjuic, Piad Horta, Fundació Ana Bella, Servei prelaboral Tres Turons, Ambit Dona, Pla comunitari del Poble Sec, Pla comunitari Gracia La Salut, Pla comunitari Sagrada Familia, Fundació 4Vents, APIP CAM, i Fundació La Tutela, Sas Habits, Exil, Fundació Servei Solidari, Fundació Apip-Cam, Servei Prelaboral Les Corts.

Entitats col·laboradores:

Associació de dones per la recerca i acció, Costuretas Social Club,  Fundació ARED – Fundació per la reinserció de dones,  Centre Cívic Vila Urania, Centre cívic Drassanes, Centre Cívic Barceloneta, Centre Cívic el Sortidor, Associació intercultural Llatins per Catalunya, Tàndem Social, Ribes & Casals.

 

Programa coordinat per:   La Quinta Pata – Espai La Tregua – Athena

Amb el suport de: 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.